Ruukintupa

Tarjoamme huostaan otetuille/avohuollon tukitoimenpiteinä sijoitetuille lapsille ja nuorille ympärivuorokautista sekä pitkäaikaista hoitoa Keravalla.

Tiloina toimii iso, kaksikerroksinen omakotitalo, jossa on 7 makuuhuonetta, olohuone ja keittiö sekä saunatilat, pihalla on palju. Kotimme sijaitsee hyvien juna-yhteyksien varrella ja Keravan palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Perhekotimme tarjoaa kodinomaisen turvallisen ympäristön jossa lapsi/nuori saa tukea kehittyä, kasvaa ja oppia normaalin perhe-elämän. Perhekodin vanhemmat asuvat yhdessä lasten kanssa ja ovat läsnä lasten jokapäiväisessä elämässä ympärivuorokauden. 

Koulunkäynti

Ala-aste, yläaste ja lukio sijaitsevat enimmillään 900 metrin etäisyydellä perhekodista.
Ammatillisiin oppilaitoksiin on matkaa 1-18 km (Tuusula, Kerava, Järvenpää, Tikkurilan alue)
Helsinkiin on hyvät juna-yhteydet.

Vapaa-aika

Uimahalli ja maauimala sijaitsee 500 metrin päässä. Urheilukeskuksen palvelut ovat 600 metrin etäisyydellä. Siellä on mahdollisuus harrastaa monenlaisia liikuntamuotoja yksilölajeista joukkuepeleihin. Lähistöllä sijaitsevilla kouluilla tapahtuu monenlaista harrasteohjelmaa eri yhdistysten/yritysten ylläpitäminä.
Elämyksiä ja kokemuksia kartutetaan yhteisillä ulkomaan matkoilla, joissa käymme joka toinen vuosi.

Matkat suuntautuvat etelänlomakohteista kotimaan matkoihin. Suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon eri-ikäiset lapset ja heidän toiveensa. Toisinaan matkaillaan pienryhmissä.

Henkilökunta Ruukintuvassa

Raija Merikukka
Sosionomi AMK
puh. 050 354 2064

Tea Virta
Lähihoitaja
puh. 040 540 4517

Sonja Rönkä
Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja

Ohjaajan tavoittaa numerosta
040 542 0277

Vakituisena lomittajana Ruukintuvassa toimii Taija.

Henkilökunnalla on pitkä ja monipuolinen kokemus ja koulutus sijaishuollosta ja lastensuojelutyöstä. Työntekijöiden työhyvinvoinnista huolehditaan säännöllisen työnohjauksen, jatkokoulutuksen ja virkistystoiminnan avulla.

Ota yhteyttä

Perhekoti Ruukitupa
Pörkiöntie 2, 04200 Kerava

Puhelin:
040 542 0277

Lisätiedot ja paikkakyselyt:
ruukintupa@kolumbus.fi